[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
المقادير [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
1 كيلو دقيق
350 جرام سمن
ذره ملح
م صغيره مليانه خميره فوريه
نصف م صغيره سكر
2 كوب لبن او حسب العجين
عجوه مهروسه ومضاف ليها 2 م ذبده كبيره على النار للحشو
الطريقه [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
نضع الدقيق فى طبق العجن مع ذره الملح ونضيف لها السمن المقدوح على النار
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
تقلب بالمعلقه الخشبيه
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
وبعدين نضيف على كوب لبن الخميره والسكر واللبن يكون فاتر ونضيفهم للدقيق بالسمن
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
ونعجن الى ان تتكون عجينه متماسكه
ونتركها ساعه لتتخمر ...وبعدين نبدأ بالحشو ودى طريقه حشو القراقيش المدوره ؟(الفطير)[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
نحط الحشو فى وسط العجينه ونبدأ بقفلها على الحشو
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
نقفلها كلها لحد العجينه ما تختفى وتفضل العجينه على شكل كوره
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
نبطط العجينه مع الحشوه بحذر علشان متفتحش لغايه مانوصل للشكل ده
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
ودى طريقه الصوابع [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
نفرد العجينه على طاوله ونضع الحشو ومنخليش العجينه ولا سميكه ولا رقيقه الوسط حلو
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
نقفل العجينه على بعضها زى الساندوتش ونقطع الزوائد
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
نقطعها بالتساوى الى صوابع
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
ومتنسوش بعد التشكيل دهن الوش بالبيض المخفوق بالفانيلا
وتخبز فى فرن ساخن حتى يتغير لونها من تحت
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
وتقدم بالهنا والشفا ,,,,,
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
وعيدكم مبارك ,,,,,,,,,[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]