[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
المقادير[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
1 كيلو دقيق
نصف كيلو سمن
1 م صغيره خميره فوريه
نصف م صغيره سكر
رشه ملح
سمسم محمص حسب الرغبه
سكر بودره للتزيين
نصف كوب ماء للعجن
الطريقه [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
نضع الدقيق فى طبق العجن ونضع عليه رشه الملح والسمسم
نذيب الخميره فى نصف كوب لبن ونضيف لها السكر ,نقدح السمن على النار ونضيفها للدقيق
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
نعجن بالمعلقه الخشبيه لحين يختلط السمن مع الدقيق ونكمل باليد بعد ان تهدأ قليلا
نضيف اللبن شويه شويه مع العجن ولو أحتاجت زياده نزود بس لبن دافىء ,,لغايه أما تبقى العجينه ناعمه وتتفرك باليد زى كده
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
نسيبها ترتاح ساعه ونبدأ تشكيل العجينه
نكورها ونبططها شويه وكل ما يكون أصغر يكون أفضل علشان بيفرش شويه فى الفرن
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
نبدأ النقش من الجناب أولا
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
وبعدين الوسط
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
وده شكله قبل الخبز نرصه بدون دهن الصاج لانه بيكون متشبع بالسمن ,, والفرن لازم يكون حامى ونولعه قبلها بشويه
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
وده لونه اما يطلع من الفرن لازم يبقى مائل للذهبى
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
يزين بالسكر الناعم ويقدم بس براحه علشان ميتكسرش ,,أحسن ناعم مووووووت ,,بيدوب فى البق والله
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
وبالهنا والشفا
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
وعيدكم مبارك
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]